Welcome!

НАТО втрутиться у війну в Україні, якщо на боці РФ буде залучена Білорусь або в разі атаки на країни Балтії, Молдову чи Польщу, – Repubblica

Читать на русском

НАТО втрутиться у війну в Україні, якщо на боці РФ буде залучена Білорусь або в разі атаки на країни Балтії, Молдову чи Польщу, – Repubblica

НАТО втрутиться у війну в Україні , якщо на боці РФ буде залучена Білорусь або в разі атаки на країни Балтії, Молдову чи Польщу, – Repubblica

Італійська газета Repubblica, з посиланням на джерела в керівництві Альянсу, пише, що НАТО може втрутитися у війну в Україні, якщо у війну на боці Росії буде залучена Білорусь або якщо Росія атакує країни Балтії, Польщу чи Молдову.

За даними видання, вперше з початку війни НАТО у "дуже конфіденційній формі" і без офіційних повідомлень "встановило щонайменше дві червоні лінії", за якими може бути пряме втручання НАТО у війну в Україні.

Перша "червона лінія обертається навколо можливості проникнення Росії через лінію оборони Києва" і стосується "прямої чи непрямої участі третьої сторони" у конфлікті в Україні, пише видання, маючи на увазі залучення до війни Білорусі.

У статті йдеться, що ВСУ "вже не можуть повністю контролювати" кордон, що "створює умови для прориву ЗС РФ у коридор між Україною та Білоруссю". Repubblica пише, що "тоді Мінськ буде безпосередньо залучений до військового конфлікту".

"І ця обставина може лише активізувати дії НАТО на користь України", – йдеться у статті.

Друга "червона лінія передбачає військову провокацію Росії проти країн Балтії чи Польщі або цілеспрямований напад на Молдову".

"На даний момент слід наголосити, що не існує оперативних планів, які передбачають відправку людей, а є лише оцінки можливих планів дій у надзвичайних ситуаціях", – пише Repubblica.




Экспертно

Поиск

Теги