Welcome!

Ворог знов ударив по енергосистемі: пошкоджено ТЕС та ГЕС (оновлено)

ремонт,електроенергія,електрика,світло

У ніч проти 29 березня росіяни завдали чергової масованої комбінованої атаки по енергетичних об’єктах.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Зазначається, що внаслідок обстрілу зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах.

Зокрема, окупанти атакували три ТЕС енергохолдингу ДТЕК, уточнили в компанії. Через це було серйозно пошкоджено обладнання станцій. За попередньою інформацією, один енергетик отримав поранення.

Наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині – графіки погодинних відключень. Згодом у ДТЕК повідомили, що через аварійне відключення обладнання на одній із високовольтних підстанцій тимчасово без світла залишилися жителі Хаджибейського та Київського районів Одеси, їм світло мають повернути за кілька годин.

Крім того, Росія атакувала обʼєкти групи "Нафтогаз", проте серйозних пошкоджень вони не зазнали, запевнили у пресслужбі компанії.

Загалом пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок атаки зафіксовано у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За даними ЗСУ, під час чергової масованої атаки на обʼєкти енергетики окупанти використали 99 засобів повітряного ураження. 84 було збито силами ППО: 58 "Шахедів" та 26 ракет.

Автор: Юлiя Недашківська




Экспертно

Поиск

Теги