Welcome!

На Донеччині затримали митрополита, який допомагав окупантам

Читать на русском

На Донеччині затримали митрополита, який допомагав окупантам

На Донеччині затримали митрополита, який допомагав окупантам

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври УПЦ (МП) Арсенію (Ігор Яковенко) – він міг передати окупантам інформацію про позиції ЗСУ на Донеччині. Про це повідомляє СБУ.

За даними правоохоронців, високопоставлений клірик УПЦ МП «здав» росіянам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі Донецької області.

Це відбулося під час його літургії. Тоді вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео оприлюднили на сайті лаври та в місцевій групі Telegram.

За версією слідства, таким чином настоятель лаври намагався завуальовано передати ворогові дані про місця дислокації ЗСУ у прифронтовій зоні.

Зазначається також, що ще до початку вторгнення митрополит Арсеній висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. Він, зокрема, називав збройну агресію росії «громадянським конфліктом».

Слідчі повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 КК (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості).

368.media




Экспертно

Поиск

Теги