Welcome!

«Не лише кількість, а й якість»: французький депутат відповів на критику щодо обсягів допомоги Україні

Депутат Національної асамблеї Франції Бенджамен Аддад прокоментував критику на адресу своєї країни

Депутат Національної асамблеї Франції Бенджамен Аддад в інтерв ’ю Радіо Свобода прокоментував критику на адресу своєї країни щодо обсягів надання допомоги Україні, зауваживши, що вона «не відображає дійсність».

«Питання полягає не лише в кількісному вимірі, а й у якості, доданій технічній вартості того, що ви пропонуєте. Установки «Цезар», наприклад. Вони не такі вже й дорогі, але виявилися надзвичайно ефективними на землі. Тож ще раз: вважаю, що ми всі повинні продовжувати робити те, що ми робимо, і збільшити нашу підтримку України», – наголосив Аддад.

Політик позитивно відгукнувся про зусилля Німеччини, направлені на допомогу Україні, водночас згадав про аспекти, де Берлін й досі не зробив кроків уперед.

«Знадобилося багато часу, щоб дістатися до танків. Це займає багато часу, щоб дістатися до ракет великої дальності. Сподіваюся, ми побачимо, як Німеччина займе більш відкриту позицію, коли справа доходить до України та НАТО. Думаю, це буде критично важливо в довгостроковій перспективі», – зазначив депутат.

Аддад також наголосив на необхідності розвивати автономну оборонну промисловість у Європі на тлі російської загрози, щоб у разі геополітичної потреби мати змогу діяти самостійно.

«Якщо завтра матимемо сценарій, за якого Дональд Трамп вирішить відмовитися від підтримки України, ми не хочемо опинитися в ситуації, коли нам доведеться підштовхувати Україну до переговорів. Це було б несправедливо», – зауважив французький депутат.

Відповідаючи на запитання, чи можливий тиск Заходу на Україну задля замороження конфлікту, парламентар сказав, що «це було б катастрофою».

«Це буде катастрофою для безпеки, якщо завтра ми це зробимо. Ми лишень спровокуємо подальшу агресію, готуючись до наступного нападу Росії на Україну… Підштовхування України до несправедливого врегулювання в той час, коли вона перебуває у невигідному становищі щодо Росії було б катастрофічним для нашої власної безпеки», – резюмував Аддад.

Раніше Макрон також застерігав західні держави від прояву будь-яких ознак слабкості щодо Росії, повторивши свою позицію про те, що не можна виключати введення західних військ в Україну. В інтерв’ю французькому телебаченню Макрон зауважив, що направлення сухопутних сил зараз не стоїть на порядку денному, але Європа повинна залишити «всі варіанти» відкритими на випадок поширення війни.

Позиція Макрона щодо можливості направлення військ в Україну посилила напругу серед лідерів європейських країн. Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц категорично заперечував будь-які дії, які можуть безпосередньо залучити Німеччину до війни в Україні.

Представники ще кількох європейських країн й альянсу НАТО заперечили плани надіслати війська в Україну на допомогу українським силам у їхньому опорі російській агресії.

У Москві заявили, що прямий конфлікт між НАТО і Росією стане невідворотним, якщо військові альянсу зʼявляться на території України.

9 квітня високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що Європа має будувати власну систему безпеки, не покладаючись на захист США.

Форум




Экспертно

Поиск

Теги