Welcome!

Російські ЗМІ підтверджують, що ФСБ затримала саме тих терористів, які вбивали у підмосковному ТЦ

Читать на русском

Російські ЗМІ підтверджують, що ФСБ затримала саме тих терористів, які вбивали у підмосковному ТЦ

Російські ЗМІ підтверджують, що ФСБ затримала саме тих терористів, які вбивали у підмосковному ТЦ

Порівняння відео, оприлюдненого ІДІЛ через добу після теракту, з відео ФСБ із затриманими терористами, підтверджує, що були затримані саме ті терористи, які вбивали у «Крокусі».

Про це пише опозиційне російське видання "Важливі історії".

Видання зазначає, що одяг затриманих збігається з тим, у що були одягнені нападники в ролику ІД, який був оприлюднений набагато пізніше.

Збігаються навіть дрібні деталі, включаючи написи на футболках, і знайти ідентичні для постановочного запису було б вкрай складно.

Наприклад, хлопець у бежевій футболці з логотипом TRAVEFS та джинсах Boss схожий на 30-річного Раджаба Алізаде, якому відрізали вухо під час затримання. На відео ІДІЛ він розстрілює людей з автомата. Видання зазначає, що логотип TRAVEFS, ймовірно, просто футболка «з ринку» з рандомним логотипом та друкарською помилкою в слові Travers. Малоймовірно, що силовики знайшли таку саму футболку, щоб одягнути її на підставну особу.

Хлопець у зеленій футболці з довгим рукавом на допиті розповідав про те, що замовлення на теракт йому зробив хтось на ім’я Абдулло – на відео ІДІЛ він перерізав горло чоловікові.

Той, хто знімає відео теракту – схожий на затриманого ФСБ перукаря Мухаммадсобіра Фаїзова, якому прооперували око та допитували у палаті інтенсивної терапії. Він у такому ж зеленому бомбері.

Це виключає фальсифікацію з боку ФСБ, вважають "Важливі історії".

Також на відео ІДІЛ фігурує чоловік у сірих джинсах та болотяного лонгсліву, якого немає серед затриманих. Ймовірно, його було вбито або в самому "Крокусі", або пізніше, при затриманні.

За даними ЗМІ, це громадянин Таджикистану Саїдаркамі Рачабалізод 1994 року народження. Він публікував у соцмережах промови релігійного діяча Шайха Мухаммада Солехи Пурдила, визнаних у Таджикистані екстремістськими.

При цьому на відео немає 25-річного Шамсідіна Фарідуні, який був одягнений на відео з допиту у сіре поло та чорні штани. Він розповів силовикам, що терористів завербував якийсь помічник проповідника після проповідей у телеграмі. Цей помічник, за словами Фарідуні, обіцяв чоловікам по 500 тисяч рублів за теракт.




Экспертно

Поиск

Теги