Welcome!

Жінок - на фронт: Безугла заявила про підготовку нового законопроєкту

Picture

Фото: facebook.com/ bezuhlamariana

У законопроєкті щодо внесення змін до системи мобілізації та рекрутингу розглядаються ініціативи, які спрямовані на досягнення рівності прав чоловіків і жінок у військовому обліку та при службі в Збройних силах України.

Про це повідомила народна депутатка України від фракції "Слуга народу" Мар’яна Безугла на своїй фейсбучній сторінці.

"Жінки ж мов "інакші" і не можна їх порівнювати! От хай чоловіки навчаться народжувати, тоді подивимось! І взагалі, це про право на життя! Шановні, а права чоловіків і цінність життя якась інша? У жінок залишиться унікальна відстрочка і право на звільнення — вагітність. Якщо вагітна — не мають право мобілізувати/можеш звільнитися. Але, водночас, декретну відпустку як право на відстрочку/звільнення плануємо надати як дружині, так і чоловіку на вибір", — написала Безугла.

Вона також зауважила, що жінки можуть вступати на штурмовиків та інших бойових професій виключно за добровільною участю. Крім того, за її словами, у випадку, якщо у військовослужбовця є подружжя та 1-2 дітей, вони можуть отримати право на відстрочку або звільнення, а у випадку наявності трьох чи більше дітей — обидва. Зазначено, що якщо у чоловіка-військовослужбовця народжується третя дитина, йому також надається право на звільнення від служби.

BAGNET нагадує, раніше депутатка від "Слуги народу" Мар’яна Безугла, яка є заступницею голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, провела опитування на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Вона питала у громадян України, чи вони бажають смерті депутатам Верховної Ради.

Підготував: Сергій Дага




Экспертно

Поиск

Теги