Welcome!

Глава МЗС Чехії пояснив Будапешту, чому треба підтримувати Україну

Читать на русском

Глава МЗС Чехії пояснив Будапешту, чому треба підтримувати Україну

Глава МЗС Чехії пояснив Будапешту, чому треба підтримувати Україну

Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський в присутності свого угорського колеги Петера Сіярто заявив, що російський імперіалізм є найбільшою загрозою для Європи, тому для захисту від нього необхідно надавати підтримку Україні.

Про це Ліпавський сказав на пресконференції у Будапешті в п’ятницю, його цитує угорське незалежне видання Telex.

Це вперше міністр закордонних справ Чехії, який займає посаду з 2021 року, відвідав столицю Угорщини для двосторонніх переговорів. На пресконференції Ліпавський довго й розлого говорив про російсько-українську війну.

"Я думаю, що це загальновідомий факт, що Чехія бачить російський імперіалізм як найбільшу загрозу і ризик для Європи. Чехія підтримуватиме Україну доти, доки це буде потрібно", – сказав міністр.

У присутності угорського візаві він сказав, що в інтересах Європи, аби Україна захищалася та повертала собі всі свої території.

"Якщо ми не хочемо, щоб Росія ще більше загрожувала нам у майбутньому, ми повинні застосувати силу, щоб запобігти перекроюванню кордонів у Європі – це загрожує міжнародному порядку, міжнародній стабільності та процвітанню", – сказав Ліпавський.

Він наголосив, що наразі ніхто не робить для безпеки Європи більше, ніж українці, "тому ми підтримуємо мирний план президента Зеленського та станом на зараз бачимо в ньому єдиний реалістичний спосіб покласти край війні".




Экспертно

Поиск

Теги