Welcome!

Справу за обвинуваченням нардепа Гунька у шахрайстві залишили у ВАКС

Справу за обвинуваченням нардепа Гунька у шахрайстві залишили у ВАКС

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в ВАКС слухання справи за обвинуваченням народного депутата Анатолія Гунька та його помічника Ігоря Калініченка у шахрайстві та закінченому замаху на надання неправомірної вигоди

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Слово і діло".

Таке рішення 8 березня ухвалила АП ВАКС.

Захисники обвинувачених просили передати справу за підсудністю до Печерського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Клопотання захисників – залишити без задоволення,

– йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Гунька з альтернативою 30 млн грн застави. Пізніше заставу зменшили до 10 млн грн і нардеп вийшов з-під варти.

Нагадаймо, САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно нардепа Анатолія Гунька та його помічника. За версією обвинувачення, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ "Агроформ-2019" Нікуліним.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ "Тучинське", яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. доларів, а решту – після збору врожаю. У серпні він разом із двома пособниками був спійманий на хабарі.




Экспертно

Поиск

Теги