Welcome!

Суддя Тандир, який збив на смерть нацгвардійця, продовжує отримувати десятки тисяч зарплатні, перебуваючи в СІЗО

З моменту аварії на блокпосту в Києві судді щомісяця нараховують посадовий оклад у 63 тисячі гривень.

Суддя Олексій Тандир, перебуваючи півроку у слідчому ізоляторі, отримує зарплатню в Макарівському районному суді Київської області. З моменту скоєння Тандиром смертельної ДТП, йому нараховували щомісяця 63 тисячі гривень.

Про це пише “Бабель” з посиланням на документ з Територіального управління Державної судової адміністрації в Київській області.

У відповіді на запит сказано, що з моменту аварії на блокпості в Києві судді нараховують посадовий оклад. Він становить 63 тисячі гривень. Надбавки за вислугу років та за науковий ступінь з Тандира зняли. Їх припинили виплачувати з 2 червня 2023 року. Також йому не виплачують надбавку за адміністративну роботу — Тандир після арешту склав із себе повноваження голови суду.

Фото: “Бабель”

Фото: “Бабель”

Заробітна плата Тандира з надбавками становила приблизно 100 тисяч гривень. Що цікаво, з березня по травень 2023 року Тандир отримав винагороду на загальну суму 305 867 гривень.

Справа судді Тандира:

  • У Києві в ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця на блокпосту.
  • Пізніше суд задовольнив клопотання прокуратури і надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді. Вища рада правосуддя дозволила утримання Тандира під вартою. Також ВРП відсторонила підозрюваного від виконання обов’язків на своїй посаді.
  • На початку серпня ДБР завершило досудове розслідування щодо судді Тандира. Експертизи підтвердили вміст алкоголю у зразках.
  • У серпні Київський апеляційний суд відхилив апеляцію на запобіжний захід судді Олексію Тандиру.
  • У жовтні Святошинський районний суд Києва продовжив на 60 діб арешт підозрюваному судді.

LB.ua




Экспертно

Поиск

Теги