Welcome!

Щоб терористи з РФ програли, солідарність лідерів у захисті має працювати 24/7, - Зеленський

Читать на русском

Щоб терористи з РФ програли, солідарність лідерів у захисті має працювати 24/7, — Зеленський

Щоб терористи з РФ програли, солідарність лідерів у захисті має працювати 24/7, — Зеленський

У багатьох регіонах України 27 квітня працюють ремонтні бригади енергетиків, щоб відновити генерацію та розподіл, які зруйнувано російськими ударами. Про це розказав президент України Володимир Зеленський у зверненні до країни з підсумками дня.

"Дуже важливо, щоб такі удари, як сьогодні, не перетворювались на рутину для світу. Щоб терористи програли, солідарність лідерів у захисті від терору має працювати 24/7, так само як і люди, які ліквідовують наслідки ударів, і як наші воїни", – зазначив голова держави.

Сьогодні російські військові злоцинці нанесли ще один масований ракетний удар. За словами Зеленського, 34 російські ракети різних типів були націлени на різні енергетичні об’єкти галузі, у тому числі і на об’єкти транзиту газу в Євросоюз.

"Частину ракет сьогодні вдалося збити. Траєкторії ракет і сам характер удару були прораховані російськими терористами так, щоб якнайбільше ускладнити роботу нашої ППО. Кожна збита сьогодні ракета – це вагомий результат", – підкреслив президент.

Голова держави нагадав, що "ППО це буквально захист життя" і закликав партнерів України, що раніше обіцяли допомогу з такими системами та боєприпасами для них, "щоб усе це спрацювало якнайшвидше".

"Сім систем Patriot потрібні Україні – і це мінімум. Ці системи є в партнерів. Російські терористи бачать, що в партнерів, на жаль, немає зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не втратити час", – закликав Зеленський.

Також президент подякував усім країнам і лідерам, які працюють над обмеженням російських схем обходу санкцій. Голова держави акцентував на роботі громадських діячів і журналістів, які інформують, як само Росія в порушення санкцій світу завозить комплектуючі для ракет та іншої зброї.




Экспертно

Поиск

Теги