Welcome!

У Росії випадково затримали десятого фігуранта справи про теракт у ТЦ "Крокус"

Читать на русском

У Росії випадково затримали десятого фігуранта справи про теракт у ТЦ

У Росії випадково затримали десятого фігуранта справи про теракт у ТЦ "Крокус"

За даними журналістів, Якубджоні Юсуфзода тікав від поліцейських, бо боявся, що його притягнуть до відповідальності за порушення міграційних правил. Після арешту, як пишуть медіа, випливли його зв’язки з терористами, які влаштували стрілянину в "Крокусі".

У Російській Федерації випадково затримали десятого фігуранта справи про теракт у "Крокус Сіті Холлі" Якубджоні Юсуфзоду, який є громадянином Таджикистану. Про це пише російське медіа Mash.

Повідомляється, що Слідчий комітет Росії попросив заарештувати Юсуфзоду за те, що він переказував бойовикам гроші на оренду квартири, купівлю машини та продукти, проте чоловік був випадково затриманий під час операції "Нелегал".

Згідно з матеріалами адміністративної справи, з якими ознайомилися журналісти, Юсуфзоду затримали за опір поліції та заарештували на 12 діб 26 березня – патрульні зауважили, що він та його приятель побачивши їх намагаються втекти. За даними медіа, після того, як Юсуфзоду доставили до відділу, випливли деталі його співпраці з терористами.

Інтернет-видання SHOT пише , що на допиті Юсуфзода розповів, що тікав від поліцейських, бо боявся, що його приваблять за порушення міграційних правил.

Пізніше журналісти повідомили , що суддя обрав для Юсуфзоди запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 22 травня 2024 року.

За версією слідства, за кілька днів до нападу на концертний зал він перерахував співучасникові гроші, щоб оплатити проживання терористів. Ще одну частину грошей він перерахував одному із нападників уже після теракту.

За даними Слідкому РФ, Юсуфзоді висунуто звинувачення за п. "б" ч.3 ст. 205 КК РФ (терористичний акт).

Юсуфзода, затримання, суд, крокус qrxiquikhiqrrant

На момент публікації новини в росЗМІ не згадувалося позиції адвокатів десятого підозрюваного у справі про теракт у "Крокус Сіті Холлі".




Экспертно

Поиск

Теги