Welcome!

Інститут національної пам’яті визнав пам’ятник Булгакову російською пропагандою

Російський письменник Михайло Булгаков зневажав українців та культуру

Інститут національної пам’яті оприлюднив висновок, що Михайло Булгаков, автор культових романів "Майстер і Маргарита" та "Собаче серце", є символом імперської політики росії, а пам’ятники йому пропагують цінності, що є чужими та ворожими до України.

Експертна комісія Інституту національної пам’яті зазначила, що навіть після восьмирічного проживання у Києві (з 1895 до 1903 року) Булгаков вороже ставився до українців та української культури, ігноруючи прагнення українського народу до незалежності та будівництва суверенної держави.

Автори доповіді підкреслили, що цей російський письменник найбільше наближений до сучасних ідеологів путінізму та кремлівської політики етноциду в Україні. У творах Булгакова відсутні позитивні українські персонажі, а українське життя, мова та традиції змальовані у пародійному світлі.

Наприклад, в оповіданнях "У ніч на 3-є число" та "Я вбив" автори вбачають спробу викривлення української ідентичності.

З огляду на це, Інститут національної пам’яті стверджує, що надання імені Михайла Булгакова географічним об’єктам, назвам юридичних осіб, об’єктам топонімії та будівництво пам’ятників йому в Україні є спробою русифікації, яка є частиною російської імперської політики.

Нагадаймо, є задум встановити у Києві пам’ятник псу Патрону на місці демонтованого пам’ятника Пушкіну. Про це йдеться у петиції №12674. Це буде спосіб визнання вкладу наших чотирилапих друзів у покращення якості життя громадян.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!




Экспертно

Поиск

Теги