Welcome!

Місто Бурштин після руйнування ТЕС вирішило перейти на індивідуальне опалення

опалення

Міська рада Бурштина Івано-Франківської області дозволила власникам квартир встановлювати індивідуальне опалення.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби міськради.

"Депутати ухвалили рішення, яке надає право власникам квартир та нежитлових приміщень усіх багатоквартирних будинків міста Бурштин за власним бажанням відключити свою квартиру чи нежитлове приміщення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води з подальшим влаштуванням системи індивідуального теплопостачання", – сказано в повідомленні.

Також, згідно з цим рішенням, власники квартир та нежитлових приміщень мають право отримати дозвіл на облаштування газового конвектору без відключення квартири чи нежитлового приміщення від мереж (систем) централізованого опалення (теплопостачання).

При цьому депутати доручили відповідним відділам міської ради разом із залученням профільних фахівців:

  • провести гідравлічні розрахунки спроможності системи газопостачання/електропостачання багатоквартирних будинків;
  • розрахувати вартість влаштування газових конвекторів/системи індивідуального опалення, а також вартість із влаштування модульних котелень;
  • розробити алгоритм дій для отримання дозволу та влаштування газового конвектора/системи індивідуального опалення (перелік необхідних документів для подання, куди звертатися, інформацію про ліцензованих суб’єктів господарювання, які розробляють проєкти на влаштування газових конвекторів/індивідуального опалення та ізоляції стояків, інформації орієнтовної вартості таких проєктів та робіт з влаштування).
  • опрацювати питання співфінансування заходів з влаштування газових конвекторів/системи індивідуального опалення.

Раніше повідомлялося, що російські удари пошкодили всі енергоблоки Бурштинської та Ладижинської ТЕС.

Нагадаймо, вранці 22 березня росіяни здійснили одну з наймасштабніших атак на енергетичну систему України. Для цього ворог застосовував близько 90 ракет, та понад 60 дронів. Унаслідок цього були пошкоджені ТЕС, енергетичні об’єкти, а у низці областей запроваджували аварійні відключення.

Автор: Галина Ялівець




Экспертно

Поиск

Теги