Welcome!

Зеленський відзначив українських виробників дронів: "На фронті має домінувати наша ініціатива"

Читать на русском

Зеленський відзначив українських виробників дронів:

Зеленський відзначив українських виробників дронів: "На фронті має домінувати наша ініціатива"

Президент України Володимир Зеленський розповів, що протягом дня відбулося багато нарад, присвячених військовій тематиці. Він зазначив українських виробників дронів, зазначивши, що на фронті має домінувати наша ініціатива.

Таку заяву глава держави зробив під час вечірнього відеозвернення. Він зазначив, що під час нарад обговорювалися питання ситуації на фронті, дій окупанта та українських зусиль для зірвання російських задумів та досягнення наших цілей.

Нарада включала доповідь Головкому Олександра Сирського, а також обговорення з міністром оборони Рустемом Умєровим щодо постачання зброї та комунікацій із партнерами.

Зеленський наголосив на необхідності суттєвого прискорення поставок, щоб підвищити бойові можливості наших військ. Він наголосив на важливості української ініціативи на фронті, зокрема застосування власних систем ППО, артилерії та дронів.

"На фронті мають домінувати не російські авіабомби та штурмові дії, а наша українська ініціатива – наша ППО, наша артилерія, наші дрони. Частково ми це вирішуємо завдяки нашому виробництву та кожному, хто допомагає Силам оборони. Особливих результатів вдалося досягти щодо дронів – дякую кожному і кожному, хто працює заради цього, хто виробляє дрони, хто тренує операторів, постачає все необхідне".

Він також висловив сподівання на оперативне постачання допомоги від Сполучених Штатів, що має позначитися на логістиці окупантів та зміцнити позиції України на різних напрямках, де Росія настає.

"Дуже розраховуємо на оперативність поставок від Сполучених Штатів – це поставки, які мають відчуватися у знищеній логістиці окупанта, в їхньому страху базуватися будь-де на окупованій території, а також у нашій силі – у силі, яка має показати себе і на Покровському напрямку, і Курахівській, Сіверській, Лиманській, Куп’янській... На півдні держави. Скрізь, де Росія тисне, і де ми її повинні витіснити.

Глава держави також наголосив на воїнах Державної прикордонної служби України, які відзначають сьогодні своє професійне свято.

"Сьогодні – їхній професійний день. Це тисячі професійних воїнів – справді хоробрих людей, які не лише захищають наш державний кордон, а й разом із усіма Силами оборони та безпеки України борються на фронті, зокрема, на найбільш гарячих напрямках. І б’ються справді героїчно. Дякую кожному солдату, сержанту, офіцеру і генералу Державної прикордонної служби України, всім підрозділам, які знищують окупанта й оберігають наші громади в прикордонних від російських терористів. Кожна знищена російська ДРГ, кожен відбитий російський штурм – це наближення того дня, коли дійде навіть до божевільних у Кремлі, що їм не зламати Україну", – зазначив він.

Зеленський особливо відзначив прикордонні війська та військовослужбовців Державної прикордонної служби України, які у ці дні та тижні проявили себе у боях.

"Луганський прикордонний загін, бригада "Помста" і особливо сержант Антон Кирилов, старший сержант Василь Лусков та старший лейтенант Сергій Незговоров. Дякую, хлопці! Донецький прикордонний загін: солдат Ярослав Федоренко та Денис Яблінський, старший солдат Олег Зимирський. Дякую! Південь нашої держави – воїни Херсонського прикордонного загону: солдат Сергій Троценко, сержант Юрій Швець та старший сержант Антон Канівець. А особливо заслуговують на вдячність матрос Артем Назаренко, старший матрос Валерій Луценко, головний старшина Юрій Петрик та лейтенант Антон Конученко. Бортний. Дякую вам за хоробрість, хлопці, і всіх ваших побратимів! — сказав він.

Президент також повідомив, що підписав кілька указів щодо Державної прикордонної служби України та її військовослужбовців. Зокрема, нагородив званням Герой України майстер-сержанта Олега Пришневського та підполковника Дмитра Олексюка.

Окрім того, він підписав указ про нагородження державними нагородами — "Хрестом бойових заслуг", орденами 271 військовослужбовця прикордонної служби. Глава держави також схвалив закон про збільшення штату Державної прикордонної служби.

"Це нагорода державою вашої ефективності, воїни, у захисті України, нашої незалежності, життя наших людей. Справді, ефективні структури в Силах оборони та безпеки України заслуговують на нарощування та поширення їхнього досвіду в інших елементах нашої армії", – сказав Зеленський.

Водночас, сьогодні президент заслухав доповідь прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Вони обговорили всі деталі щодо постачання озброєнь та боєприпасів, а також план роботи з партнерами. Він також поінформував главу держави про переговори та реалізацію рішень.

Окремо сторони обговорили підготовку до першого Саміту світу, особливо з країнами Глобального Півдня. Представники уряду, дипломатичний корпус та Офіс Президента активно співпрацюватимуть, щоб залучити якнайбільше лідерів і народів до роботи над забезпеченням миру.

Також було розглянуто питання, пов’язані з європейським напрямом, зокрема, підготовка до очікуваних у червні рішень і фактичне відкриття переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу.

"Це те, що дійсно потрібно. І з нашого боку все готове. Дякую всім, хто бореться та працює заради нашої держави та людей! Я дякую всім у світі, хто з України! Усім, хто допомагає – допомагає вчасно і саме так, як потрібно, щоб перемагати", – резюмував Зеленський.




Экспертно

Поиск

Теги