Welcome!

На Київщині планують створити парк-лабораторію з рестораном

На Київщині планують створити парк-лабораторію з рестораном

Українські науковці працюють над першим в Україні проєктом "Фермерські парки", у межах якого створюватимуть світоглядні парки-лабораторії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "AgroNews".

У Бучанському районі планують створити світоглядний парк-лабораторію, де відвідувачі зможуть особисто долучитися до вирощування рослин та відпочити на фермі. Такі місця мають велике значення в контексті відновлення після війни, сприяючи не лише фізичному, а й психологічному відновленню. Парк-лабораторія буде оформлений у вигляді естетичного ансамблю з малими архітектурними формами. На його території передбачено відкриття ресторану, де готуватимуть страви з овочів, які вирощуватимуть без використання хімічних добрив. Парк буде розділений на кілька зон: місце для відпочинку, лабораторну площу та ділянку для вирощування різних культур за допомогою різних технологій. Загальна площа парку складатиме 25 гектарів.

Ця локація також матиме освітню спрямованість. Спеціалісти будуть навчати всіх бажаючих аспектам ведення агробізнесу, зокрема, як здійснювати його без шкоди для довкілля та одержувати прибуток.

На конкретних прикладах показуватимемо, що можливо незатратно, екологічно, чисто і корисно вирощувати органічну продукцію. Ми закладаємо це як фермерський парк,

– зазначає співзасновниця проєкту, Оксана Олейнюк-Пухняк.

Відкрити світоглядний парк-лабораторію на Київщині планують наприкінці літа. А вже наступного року він працюватиме на повну потужність.

Нагадаймо, що на фабриці-кухні "ГотуЇмо" в Бучі за участі ініціаторки реформи шкільного харчування Олени Зеленської, послів США, Канади, Фінляндії, Італії, Норвегії, Естонії, представників низки інших посольств та міжнародних організацій, міністерств та відомств в Бучі провели велику партнерську зустріч, де обговорили реформу шкільного харчування.




Экспертно

Поиск

Теги