Welcome!

Українці переважно оптимістично бачать майбутнє України, проте частка скептиків зросла – опитування

Більшість – 80% – вірить, що майбутнє країни є «скоріше обнадійливим»

Українці переважно оптимістично бачать майбутнє, більшість – 80% – вірить, що майбутнє країни є «скоріше обнадійливим». Про це свідчать результати всеукраїнське опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Натомість значно зросла частка скептиків – у лютому 2024 року 14% респондентів назвали майбутнє України «скоріше безнадійним», минулого року так вважали лише 3%.

Соціологи зазначають, що 32% українців очікують у найближчі 12 місяців «дещо погіршиться» економічне становище в Україні, ще 17% очікують, що «набагато погіршиться». 23% вважають, що ситуація в економіці «залишиться на попередньому рівні», а 15% – «дещо покращиться». Тобто в цілому українці песимістично дивляться на економічні перспективи України – 49% проти 41%.

Згідно з опитуванням, 88% респондентів вірять у перемогу України у війні, яку розв’язала Росія. Також порівняно з показниками минулого року зросла частка тих, хто не вірить у перемогу, – у лютому 2023 року про свою зневіру сказали 1% опитаних, а у лютому 2024 року – 8%.

Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) по всій Україні (крім окупованих територій Криму та Донбасу) 17-21 лютого 2024 року.

Це опитування проводилося на тлі затримок постання зброї від західних партнерів і відповідно повідомлень про брак боєприпасів на фронті.

Від осені минулого року на розгляді Конгресу США перебуває законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Американські законодавці досі не погодили пакет допомоги Україні.

Розподіл допомоги на 60 мільярдів доларів, якого очікує Україна

Форум




Экспертно

Поиск

Теги