Welcome!

У Росії передумали підвищувати ціни на "Жигулі" перед виборами Путіна

путін

Найбільший російський автовиробник – компанія "АвтоВАЗ" – не підвищуватиме ціни на автомобілі Lada перед президентськими виборами, які заплановані на середину березня .

Про це заявив віцепрезидент "АвтоВАЗу" з продажів та маркетингу Дмитро Костромін, пише The Moscow Times.

"Найближчим часом точно не плануємо змінювати ціни", – сказав топменеджер компанії.

Президент автовиробника Максим Соколов уточнив, що компанія не збирається переглядати вартість автомобілів більш ніж на рівень поточної інфляції, "якщо знову ж таки не буде жодних "чорних лебедів".

Як повідомлялося, у грудні російський президент Путін назвав "занадто серйозним" зростання цін на російські автомобілі, які збирають з китайських комплектуючих, і пообіцяв, що вони знизяться.

Водночас за даними місцевих дилерів, цього року нові автомобілі в Росії подорожчають на 10-25%, зростання цін очікується майже у всіх сегментах, в тому числі і на автомобілі "АвтоВАЗу".

Читайте також: Китайські бренди зайняли всі місця у п’ятірці найпопулярніших іномарок в Росії

Нагадаймо, переважна більшість світових автовиробників, за винятком китайських, припинили роботу в Росії після повномасштабного воєнного вторгнення в Україну у лютому минулого року. Водночас російські виробники не можуть повноцінно працювати без імпортних комплектуючих.

Через це в умовах санцій російські виробники автомобілів масово переходять на складання машин з готових китайських машинокомплектів. У червні "АвтоВАЗ" розпочав складання кросовера Lada X-Cross 5 на заводі в Санкт-Петербурзі, де раніше виробляли автомобілі японського концерну Nissan, який пішов з Росії. Фактично Lada X-Cross 5 є китайським кросовером FAW Bestune T77 з логотипом "АвтоВАЗу".

Раніше китайські автомобілі під власним брендом у Росії почав збирати "Москвич", запущений на потужностях російських підприємств Renault. На "Москвичі" випускаються моделі, що повторюють машини JAC, але офіційно це ніколи не підтверджувалося.

Автор: Михайло Орлюк




Экспертно

Поиск

Теги