Welcome!

Кабмін переводить роботу "пунктів незламності" на постійну основу,

шмигаль

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка має унормувати питання роботи "пунктів незламності" та перевести їх роботу на постійну основу.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, відкриваючи засідання уряду у п’ятницю, 29 березня.

Він нагадав, що сьогодні вночі російські терористи знову атакували об’єкти генерації електроенергії.

"Удар витримали. Енергосистема цілісна, але ситуація дуже непроста. Є проблеми з електропостачанням у низці регіонів. Вирішуємо це питання. Імпортуємо електроенергію від країн-партнерів", – зазначив голова уряду, закликавши населення зменшити споживання електроенергії.

Шмигаль додав, що низка громад та міст вже ухвалили рішення про завершення опалювального сезону, що дозволить краще збалансувати енергосистему.

"Водночас "пункти незламності" продовжать працювати. Їх працює по країні більше 10 тис. Сьогодні схвалюємо постанову, яка унормує питання роботи пунктів та переведення їх роботи на постійну основу", – наголосив прем’єр.

Що відомо про останню атаку РФ на енергетику України

Як повідомлялося, в ніч на 29 березня росіяни завдали чергової масованої комбінованої атаки по енергетичних об’єктах. Внаслідок обстрілу зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. Зокрема, окупанти атакували три ТЕС енергохолдингу ДТЕК, а також Канівську та Дністровську ГЕС.

Загалом пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок атаки зафіксовано у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях. Графіки аварійних відключень електроенергії застосовано у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

За даними ЗСУ, під час чергової масованої атаки на обʼєкти енергетики окупанти використали 99 засобів повітряного ураження. 84 було збито силами ППО: 58 "Шахедів" та 26 ракет.

Автор: Михайло Орлюк




Экспертно

Поиск

Теги