Welcome!

Німеччина посилює тиск на Ізраїль через заплановану операцію в Рафаху

Читать на русском

Німеччина посилює тиск на Ізраїль через заплановану операцію в Рафаху

Німеччина посилює тиск на Ізраїль через заплановану операцію в Рафаху

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідає Ізраїль, щоб переконати прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу не проводити операцію у місті Рафах, оскільки це може призвести до гуманітарної катастрофи.

Про це повідомляє Bloomberg.

США та низка європейських держав виступили з різкою критикою планів Ізраїлю розпочати наступ на Рафах. Ізраїльський уряд, схоже, не має наміру відмовлятися від своїх планів.

Напередодні візиту до Ізраїлю Бербок заявила, що наступ Ізраїлю на Рафах значно погіршить гуманітарну ситуацію, оскільки багато палестинців втекло туди з Гази лише з найнеобхіднішими речами.

Ізраїль ще не повідомив, коли він планує ввійти в Рафах, хоча він вже завдав кілька авіаударів по місту. Також невідомо, коли буде відкрито безпечний коридор для виходу людей з міста.

У середу, окрім Нетаньягу, Бербок зустрінеться зі своїм колегою Ісраелем Кацем. У четвер вона поговорить з президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом і лідером опозиції і колишнім прем’єр-міністром Яіром Лапідом.

"Люди в Рафаху не можуть просто розчинитися у повітрі. Їм потрібні безпечні місця і безпечні коридори, щоб не потрапити під перехресний вогонь ще більше. Їм потрібно більше гуманітарної допомоги. І їм потрібне припинення вогню", – сказала німецька міністерка.

Водночас вона також повторила, що ХАМАС повинен скласти зброю і припинити бойові дії проти Ізраїлю.




Экспертно

Поиск

Теги