Welcome!

Гуменюк пояснила, чому російські військові зменшили використання FPV-дронів на Херсонщині

Російські військові, у порівнянні з вчорашньою бойовою добою, зменшили використання FPV-дронів у десять разів на Херсонському напрямку, каже Наталія Гуменюк

Російські військові, у порівнянні з вчорашньою бойовою добою, зменшили використання FPV-дронів у десять разів на Херсонському напрямку, розповіла в ефірі телемарафону керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Загальна обстановка у нашій зоні відповідальності залишається досить напруженою через те, що ворог не припиняє обстрілів. А сьогоднішні погодні умови дуже сприяють тому, щоб працювали Сили оборони, а у ворога таких спроможностей було менше. До прикладу, якщо порівнювати вчорашню бойову добу і сьогоднішню, то кількість використання FPV-дронів ворог зменшив у десять разів через надзвичайно щільний туман на Херсонському напрямку, там де ворог запускає безпілотники», – зазначила Гуменюк.

Вона зауважила, що «інші конфігурації БПЛА росіяни використовують, як правило, для того, щоб скидати осколкові боєприпаси, і ця кількість теж сьогодні не досягає десятка».

Гуменюк наголосила, що це означає, що «погода суттєво вплинула, бо попередня бойова доба характеризувалась використанням FPV-дронів у кількості 70+».

Раніше у британській розвідці повідомляли, що армія Росії «зазнає великих втрат» через удари артилерії та дронів, які «прикривають український плацдарм у Кринках на лівому березі Дніпра».

За інформацією Міноборони Британії, українські сили, що діють на лівому березі річки Дніпро, використовують безпілотні літальні апарати (FPV-дрони), оснащені боєприпасами для ударів по силах РФ.

За даними розвідки Британії, «FPV-дрони використовуються спільно з артилерією для ураження транспортних засобів російських Збройних сил». За оцінками російського військового блогера, 90% російської військової техніки у секторі Кринки було знищено.

Також речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун повідомив, що на Таврійському напрямку російські військові «бунтують, відмовляються йти на штурми».

Форум




Экспертно

Поиск

Теги