Welcome!

У північнокорейських ракетах, якими били по Україні, знайшли деталі з США та країн Європи

Picture

Фото: Укрінформ

Ракети Північної Кореї, які росія вже кілька разів використовувала для ударів по Україні, містять компоненти американських та європейських компаній. Про це сказано у звіті Conflict Armament Research, повідомляє CNN.

Британська організація Conflict Armament Research (CAR) вивчила 290 компонентів уламків північнокорейської балістичної ракети, які знайшли у січні у Харкові.

Згідно з результатами дослідження, 75% компонентів було розроблено та продано компаніями, зареєстрованими в США. При цьому ще 16% компонентів, виявлених у ракеті, були пов’язані з компаніями, зареєстрованими в Європі, та 9% — з компаніями, зареєстрованими в Азії.

Ці компоненти переважно становили систему навігації ракети, яку виробили у Північній Кореї.

При цьому деталі, які вивчили дослідники, були виготовлені між 2021 та 2023 роками. Виходячи з цих термінів виробництва, у CAR стверджують, що ракета "не могла бути зібрана раніше березня 2023 року" і вже в січні використовувалася росією проти України.

"Північна Корея створила надійну мережу закупівель, здатну оминати режими санкцій, які діють протягом майже двох десятиліть", – пише видання.

Як розповіли у коментарі СNN представники CAR, організація не розкриватиме назви компаній, чиї деталі знайшли в ракеті. Це пов’язано з тим, що немає жодних доказів навмисних поставок компонентів до Північної Кореї.

Раніше BAGNET повідомляв, що КНДР заявила про розробку керованих снарядів для реактивних систем.

Підготував: Сергій Дага




Экспертно

Поиск

Теги