Welcome!

В Україні нарешті створюють електронну базу полонених та зниклих безвісти

Читать на русском

В Україні нарешті створюють електронну базу полонених та зниклих безвісти

В Україні нарешті створюють електронну базу полонених та зниклих безвісти

Кабінет Міністрів України вчора, 27 лютого, ухвалив постанову, яка затверджує положення про інформаційну систему з питань поводження з полоненими.

Про це відомо з повідомлення Урядового порталу.

Документ унормовує функціонування Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та електронну взаємодію між зацікавленими органами державної влади.

До бази даних інформаційної системи включать інформацію про:

  • оборонців України, які перебувають у полоні держави-агресора;

  • цивільних осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок збройної агресії;

  • осіб, зниклих безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України.

Постанова також удосконалює роботу Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими – зокрема, унормовує діяльність громадських приймалень Координаційного штабу та надає права щодо функціонування відповідних регіональних центрів.

Координаційний штаб також отримує повноваження щодо репатріації тіл (останків) оборонців та розширює можливості щодо повернення з полону цивільних осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок збройної агресії.

Як повідомляє Координаційний штаб, зміни до постанови Кабінету Міністрів України № 257 від 11.03.22 року “Про утворення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими”, були прийняті Кабміном 27 лютого.

Оновлена постанова також унормовує діяльність громадських приймалень Коордштабу у регіонах.




Экспертно

Поиск

Теги