Welcome!

У Конгресі США досягли угоди, щоб уникнути шатдауну

Читать на русском

У Конгресі США досягли угоди, щоб уникнути шатдауну

У Конгресі США досягли угоди, щоб уникнути шатдауну

Лідери Конгресу погодилися на ще один короткостроковий тимчасовий законопроєкт про витрати, щоб запобігти шатдауну. Американські законодавці уклали тимчасову угоду, яка передбачає продовження фінансування деяких урядових установ до 8 березня, а решти – до 22 березня.

Про це у середу, 28 лютого, повідомило видання Politico. Згоди вдалося досягти щодо фінансування Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів, а також Міністерства житлового будівництва та міського розвитку.

При цьому шатдаун Пентагону та Міністерств внутрішньої безпеки, праці, охорони здоров’я та освіти конгресмени домовилися відкласти до 22 березня. Сенат і Палата представників мають лише кілька днів, щоб ухвалити ці резолюції – 2 березня може статися часткова зупинка діяльності уряду.

Водночас, як пише видання, законодавцям все одно доведеться узгодити інші шість видаткових заходів, а потім спробувати ухвалити їх окремо протягом наступних трьох тижнів, інакше їм загрожує ще один потенційний шатдаун. Це буде непростим завданням для Палати представників, яка намагається ухвалити будь-який законопроєкт про витрати на тлі розбіжностей між республіканцями, йдеться у матеріалі.

Карін Жан-П’єр, прессекретарка президента Штатів Джо Байдена, заявила, що угода "допоможе запобігти непотрібному закриттю уряду, надаючи більше часу для роботи над двопартійними законопроєктами про асигнування, а Палаті представників – для якнайшвидшого ухвалення двопартійного додаткового закону про національну безпеку".




Экспертно

Поиск

Теги