Welcome!

Реформи Міноборони: у ЗСУ переведуть в онлайн ще одну категорію документів

Читать на русском

Реформи Міноборони: у ЗСУ переведуть в онлайн ще одну категорію документів

Реформи Міноборони: у ЗСУ переведуть в онлайн ще одну категорію документів

Міноборони України продовжує реформувати стратегічну галузь. Відомство запроваджує електронний облік військового майна.

Про це повідомляє пресцентр Міністерства оборони.

Зокрема, внесено зміни до наказу Міністерства оборони №440 "Про затвердження Інструкції з обліку військового майна у ЗСУ", якими передбачено впровадження електронного обліку майна у армії.

Відтепер, як зазначають в МОУ, військові частини зможуть вести облікові регістри та допоміжні документи лише в електронній формі і використовувати для цього програмне забезпечення, яке, зі свого боку:

  • прийняте в експлуатацію МОУ;
  • допущене до дослідної експлуатації – програми мають відповідати усім вимогам щодо захисту інформації та мати відповідний атестат відповідності КСЗІ.

Для прикладу Міноборони наводить програму SAP, яка вважається автоматизованою системою управління оборонними ресурсами. Цією логістичною системою користуються 28 країн НАТО. Для того, аби військові частини переходили на подібне програмне забезпечення, командирам чи начальникам потрібно видати наказ щодо їхнього використання.

Якщо запроваджується електронний облік військового майна – військовослужбовцям категорично забороняється вести паперові журнали та дублювати інформацію письмово. До переходу можна вести облік майна в інших програмах без окремого дозволу вищого керівництва. Зокрема, використовувати програму Microsoft Office 365. Військовим частинам не потрібно друкувати всі сторінки журналів обліку, оскільки достатньо лише періодично підписувати узагальнюючу відомість при звірках.




Экспертно

Поиск

Теги