Welcome!

"Урядовий кур’єр" зберіг річний бюджет у 50 млн гривень, але припинив працювати як медіа

Picture

З початку цього року газета «Урядовий кур’єр» припинила свою роботу як медіа, залишившись у статусі офіційного друкованого видання. Про це головний редактор газети Сергій Брага розповів в інтерв’ю «Детектору медіа».

За словами головреда, підготовку до реформування почали ще торік, хоч відповідно до закону про медіа газета «Урядовий кур’єр» могла працювати як медіа до 31 березня цього року.

В межах реформування в редакції скоротили близько 17 творчих посад, і зараз в «Урядовому кур’єрі» працюють 45 осіб, які не займаються творчою роботою.

У статусі офіційного друкованого видання «Урядовий кур’єр» публікує документи, що стосуються діяльності Кабінету Міністрів, а також рішення судів щодо зрадників, підозри СБУ, Генпрокуратури.

Відповідаючи на питання про те, яким є бюджет «Урядового кур’єра» на поточний рік, Сергій Брага повідомив, що він залишився таким же, як торік, — понад 50,3 млн гривень.

«Закон “Про медіа”, до речі, заборонив нам розміщувати рекламу. Тому ми зараз у газеті вже не ставимо рекламу, хоча пропозиції є. Ми можемо заробляти на доступі до архівів на сайті. Одна зі складових нашого заробітку — це розміщення оголошень», — додав головний редактор.

Нагадаємо,що з 31 березня цього року парламентська газета «Голос України» припинить працювати як медіа і перетвориться на офіційне друковане видання.

Підготувала: Ніна Петрович




Экспертно

Поиск

Теги